NE ARAMIŞTINIZ

Ultrasonik Yıkama nedir?

Ultrasonik Yıkama nedir?

2019-04-16 09:14:21
Ultrasonik Yıkama nedir?

 

 

 

Ultrasonik temizleme cihazlarıtitreşimden oluşan ses dalgalarının iletilmesi prensibiyle çalışır.Titreşimler işitilebilen ses frekansından daha yüksek frekanslı ses dalgalarıdır. Bu titreşimler ultrasonik güç çeviricisi vasıtasıyla oluşturulur.Ultrasonik güç çeviricisi (Transducer) elektrik enerjisini ses enerjisine çeviren ve kulağın duyma sınırının çok üzerinde ses dalgaları üreten bir cihazdır.

 

Ses dalgaları sıvının içinde hareket ederken dalgalanan genleşme-sıkışma bölgeleri meydana getirir. Genleşme esnasında sıvıda patlayan minik kabarcıklar ve boşluklar oluşur. Bu olay kavitason olarak bilinir. Temizleme sıvısındaki kavitasyon çok tesirli bir karıştırma sağlar çünkü temizlenecek yüzeydeki kir parçaları hava kabarcıklarının toplanması için esas teşkil eder.Kabarcıklar yüksek enerjilidir ve hızları 500 km/saat ‘i bulabilir.

 

 Bu kabarcıkların sıkışmasıyla kir parçacıklarında patlama etkisi oluşturarak,mevcut konumundan temizlenmesini sağlar. Su ile temasında ses dalgaları güçlenerek zorlu ve ulaşılması güç olan kirleri temizlemede kolaylık sağlar.

 

Yumuşak fırçayla veya bezle parlatılması gereken yüzeylerin temizlenmesinde ve mükemmele yakın temizlik gerektiren elektronik parça uygulamalarında oldukça yaygındır.

 

 

Elma ultrasonik temizleme makinaları, imalatta karşılaşılan zorlu uygulamalar için özel olarak tasarlanmış. Paslanmaz-çelik koruyucu kaplaması ve dayanıklı tankı, sürekli çalışma için özel olarak tasarlanmıştır.Cihaz üzerinde yer alan ergonomik panel vasıtasıyla yıkama süresi,ısıtma sıcaklığı kolaylık kontrol etmenizi sağlar.Özellikle inatçı ve zorlu kirlerle başa çıkma konusunda kısa sureli güç artışı sağlayan pulse modu, yeni nesil makinelerini diğer yıkama makinelerinden ayıran önemli bir özelliktir. Bir diğer önemli özellik olan sweep modu, çalışma esnasında, titreşimin tüm tank hacmine dağılımını sağlayarak tankın her bölgesinde eşit yıkama etkisi yaratır. Bu serinin dizaynında servis kolaylığına özellikle önem verilmiştir. Makineler, teknik servis için ön kısımdan açılabilir kontrol paneli ve jeneratör parçalarından oluşmaktadır. Akıllı kontrol kartları ile titreşim kristalleri kendi kendine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Üstün Alman teknolojisi ile donatılmış ELMA ultrasonik yıkama makinelerini incelemek için tıklayın.