NE ARAMIŞTINIZ

Ultrasonik Yıkama Nedir? Neden İhtiyaç Var?

Ultrasonik Yıkama Nedir? Neden İhtiyaç Var?

2019-10-30 11:02:59
Ultrasonik Yıkama Nedir? Neden İhtiyaç Var?

Yeni nesil temizlik olarak da isimlendirilebilen ultrasonik yıkama modelinin ses dalgalarından yararlanılan bir temizlik modeli olduğunu not edelim. Ultrasonik temizleyici cihazın yaydığı yüksek titreşimli ses dalgaları, insan işitme düzeyinin çok üzerindedir ve ortaya çıkardığı temizlik etkisi oldukça mükemmel bir seviyededir. Bu nedenle, yüksek verimli bir temizliğin ihtiyaç duyulduğu endüstriyel alanın ihtiyacını karşılayabilen bir tasarımdır.

Nasıl çalışır?

Yüksek frekansa sahip ses dalgalarının su dalı tankın içerisine gönderilmesi ile oluşan kavitasyon tank içerisinde yer alan ürünlerin kirden ve pastan temizlenmesini sağlar. Elektrik enerjisini ses dalgasına ve enerjisine dönüştüren sistem ultrasonik güç mekanizmasıdır. Su ile birleşen ses dalgalarının oluştruduğu kabarcıklar, eşsiz bir temizliğin ortaya çıkmasını sağlayıcı önemli bir etkendir. Bu kabarcıklar sayesinde derinlere kadar işleyen zorlu kirlerin yüzeyden arındırılması mümkün hale gelir.

Bu mekanizmanın kullanılmasının nedeni, elektronik imalat yapan fabrika ve işletmelerin elektronik parça temizliğine verdiği önemden kaynaklanır. Hassas cihazların hem iyi bir şekilde temizlenmesi ihtiyacı, hem de bu sırada herhangi bir zarara uğramaması yönündeki gereklilik, ultrasonik temizliği önemli hale getirir. Her türlü hassas araç ve aletin temizliğinde kullanılabilecek yıkama modeli ile hem hızlı hem de mükemmel bir temizlik elde edilmesi söz konusudur.

Makinelerin ne gibi özellikleri olmalı?

Ultrasonik temizlik makine modellerinin birbirinden farklı özellikleri bulunur. Çalışma zamanını ayarlama ve gücünü belirlemeyi sağlayan fonksiyonların kontrol ekranında yer alması oldukça önemlidir. Cihazın kolay  kullanılabilir yapısının olmasına dikkat edilebilir. Çok zorlu kirlerle karşılaşılması halinde güç artırım modunun bulunması, elde edilmek istenilen temizliğe erişilmesini kolaylaştırır.

En önemli özelliklerden birisinin ise, titreşim ve ses dalgalarının temizlik tankının her yerine eşit miktarda gönderilmesidir. Bu konuda verimlilik sağlamayan cihazlardan elde edilecek temizlik, hedeflenildiği gibi olmayabilir. Yeni nesil yıkama araçlarında ses dalga ve titreşimlerinin eşit miktarda yayılımı sağlayan teknoloji yer alır ve böylece, temizlik tankının her noktasında mükemmel bir temizlik döngüsü yaratılır.