NE ARAMIŞTINIZ

Yeni Nesil Çözüm: Ultrasonik Temizleyici

Yeni Nesil Çözüm: Ultrasonik Temizleyici

2019-10-07 11:53:48
Yeni Nesil Çözüm: Ultrasonik Temizleyici

Klasik temizlik araçları ile yapılan temizliklerden verim alabilmek için birden fazla ürün kullanımı ve saatler gerekebilir. Endüstriyel araçların hijyeni veya elektronik parçaların temizlikleri gibi alanlarda ise, klasik temizlik makinelerinden veya çözümlerinden faydalanmak, arzu edilen sonuçların alınmasını sağlamaz. Bu nedenle, yeni çözümler ve teknolojilerle çok daha iyi temizlik imkanı vaat eden araçların tedarik edilmesinin önemi büyük. Son dönemlerin en çok tercih edilen ve endüstriyel alanlar dahil olmak üzere geniş kullanım alanına sahip ultrasonik temizleyici araçları, derinlemesine temizlik bakımından en uygun aracı ifade eder.

Nasıl çalışır?

Ultrasonik temizleyici aracı, insan işitme düzeyinin çok üzerinde yaydığı titreşimli ses dalgaları prensibine uygun şekilde çalışır. Su içerisine yayılan dalgalar, yüksek hıza sahip kabarcıklar meydana getirir ve bu kabarcıkların temizlenmesi hedeflenilen yüzeye temas etmeleri ile derinlemesine işleyen kirlerin çıkması sağlanır. Ses dalgalarının temizleyici etkisini artıran en önemli hususlardan biri su ile birleşimidir. Bu birleşimden doğan kabarcık ve genleşmeler sayesinde kirli yüzeye derinlemesine nüfuz eden partiküllerin temizliği mümkün hale gelir.

Neden kullanılır?

Ultrasonik temizleyici cihaz ve araçlarının kullanım alanları farklılık arz edebilir. Özellikle hassas temizliğin gereksinim olduğu yerlerde tercih edilen araçların sağladığı mükemmel temizlik özellikleri, elektronik parçaların sıfıra yakın bir görünüme sahip olmasını mümkün kılabilir. Yine, yumuşak bez veya yüzeyi tahrip etmeyen kimyasalların kullanılmak istendiği eşyaların parlatılma ihtiyacında da, ultrasonik temizleyici araçlarından yararlanılabilir.

Yeni nesil temizleyici aracın farklı model ve özelliklere sahip tasarımları söz konusudur. Titreşimli dalgaların yüzeyin her tarafına eşit miktarda gönderilmesini sağlayan sweep modu, her modelde yer almayabilir. İhtiyaca göre doğru modelin seçimi ve tedarik edilmesinin önemi büyüktür. Kolay kullanılabilir kontrol paneli üzerinden sıcaklık ve yıkama sürelerinin ayarlanması yapılabilir. Ayrıca, yeni nesil araç tasarımlarına eklenen ek bir özellik olarak pulse modundan bahsedilebilir. Çok uzun süre kirli kalan bir yüzeydeki kirlerin çıkarılması oldukça güç ve zordur. Pulse modu, kısa süreli güç artışı imkanları ile yüzeydeki kirin zorluğuna göre yüksek titreşimli dalga yayar ve yüzeyin temizliğini sağlar.